Zege brengt Krajicek dichter bij ‘Peking’

Tennisster Michaëlla Krajicek treft vandaag in de kwartfinales van het toernooi in de Amerikaanse stad Charleston Vera Zvonareva. De als negende geplaatste Russin won gisteravond in de derde ronde in twee sets van de Servische Ana Ivanovic (6-3 en 6-3).

Krajicek had eerder die dag in drie sets afgerekend met de Oostenrijkse Sybille Bammer (6-7, 6-2 en 6-1). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Krajicek (18) en Zvonareva (22).

Krajicek kan zich in het Amerikaanse toernooi volledig concentreren op het enkelspel. Ze werd gisteren met haar Spaanse partner Lourdes Dominguez Lino in de tweede ronde van het dubbelspel uitgeschakeld door het Australisch/Italiaanse koppel Alicia Molik/Mara Santangelo.

Door het bereiken van de laatste acht voldeed Krajicek aan de norm voor een nominatie van de sportkoepel NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Peking. De aanvullende eis is dat Krajicek op 9 juni 2008 in de top-48 van de wereld staat. Ze staat nu 54ste en nadert door haar prestaties in de VS de top-40. (ANP)