Triple A staat voor dood en verderf

Isabel.jpgHet is nog niet tot Argentinië doorgedrongen en laten we hopen dat ´t zo blijft. Want een Nederlandse kroonprins, getrouwd met de dochter van de voormalige Argentijnse junta staatssecretaris Jorge Zorreguieta, had er beter aan gedaan om bij de aangifte van de derde dochter niet te zeggen dat het ´t koninklijk paar leuk leek ,,om de Triple A rating vol te krijgen´´. Triple A is in Argentinië een zeer besmette term. Het staat voor Alianza Anticomunista Argentina. Dat was de naam voor het rechtse doodseskader dat in de jaren zeventig, onder het bewind van presidente Isabel Perón honderden mensen wreed om het leven heeft gebracht. De Argentijnse regering is net begonnen om de hoofdrolspelers uit die duistere periode alsnog voor de rechter te brengen. Aan Spanje is de uitlevering gevraagd van Isabel Perón.

Je vraagt je af of prinses Máxima dat grapje van Willem-Alexander heeft kunnen waarderen. Dat zou wel ,,een beetje dom´´ zijn. Kan die naam Ariane nog gewijzigd? Roepnaam Wilhelmina is toch ook leuk.