Televisie Voorkeur

actualiteiten

Eenvandaag. Reportage over Ségolène Royal, grote kanshebber bij de komende Franse presidentsverkiezingen. Zij wordt een aantal dagen gevolgd tijdens haar campagne. Ned.1, 18.20-18.50u.

Gesprek met de minister-president. Premier Balkenende geeft toelichting op het gevoerde kabinetsbeleid. Ned.1, 18.35-18.50u.

Netwerk. Reportage over de oud-inspecteur voor de gezondheidszorg die de artsen en alternatieve genezers van Sylvia Millecam verantwoordelijk hield voor haar dood en hen voor de rechter wilde slepen. Hij dreigt nu zelf voor de rechter te worden gedaagd. Verder aandacht voor de maatschappelijke onrust die telkens weer ontstaat na incidenten met TBS’ers. Volgens deskundigen is de recidive bij gedetineerden die niet onder het TBS-regime zijn gesteld veel groter en is daar nauwelijks aandacht voor. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Minister Plasterk debatteert met onderwijzers en vakbond over de schoolvakanties en met jurist/columnist Heleen Mees over emancipatie. Ned.2, 22.15-23.00u.

documentaire

Time machine: Masters of time. Laatste aflevering van reeks waarin wordt getoond hoe het concept tijd vorm heeft gegeven aan het leven op aarde, het doen en laten van de mens en aan de aarde. Door hem in te delen, te ordenen en te temperen probeert de mens de tijd te snel af te zijn. België 2 (Canvas) 20.50-21.40u.

Dossier 2300: 200 kilo afvallen ... en dan. Connie Jackson was zwaar, maar verloor door verstandig eten 200 kilo. Daarna moest ze worden geopereerd om overtollig vel weg te nemen. RTL4, 22.55-23.55u.

Informatief

A question of sport. Sportquiz met als teamleiders de sporthelden Ally McCoist en Matt Dawson. BBC1, 20.00-20.30u.]

Timewatch: Hijack. Op 6 september 1970 werd een vliegtuig van BOAC gekaapt door de guerrillabeweging Volksfront voor de bevrijding van Palestina. Er bevonden zich twintig schoolkinderen aan boord. BBC2, 22.00-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Monic Hendrickx vertelt over haar rol in de nieuwe dramaserie Stellenbosch, een productie van de NPS, de VARA en de VPRO, die in Zuid-Afrika is opgenomen. Jeltje van Nieuwenhoven analyseert de kritiek op het leiderschap van PvdA-voorman Wouter Bos. Verder praat Paul Römer over de Amerikaanse praatshowpresentatorr Larry King, die vijftig jaar in het vak zit. Römer is de enige Nederlander die ooit als Endemolmedewerker bij King te gast was. Marc-Marie Huijbregts vrolijkt de uitzending op als sidekick. Ned.3, 19.25-20.25u.

Hof van Joosten: Het drama van de bumperklever. Talkshow over waargebeurde misdaden en/of ruzies die zijn uitgevochten voor de rechter. Een automobilist trapt hard op de rem, geïrriteerd door een bumperklever, die daardoor op een boom botst en overlijdt. De rechter moet uitmaken of het hier een ongeluk of doodslag betreft. Met studiodiscussie. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Eén van de gasten is Jacco Verharen, zwemcoach van Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis. Verharen blikt terug op het wereldkampioenschap zwemmen en blikt vooruit naar de komende wedstrijden. Anna Timmerman vertelt over haar boek Machteloos? Ooggetuigen van de jodenvervolging, waarvoor ze o.a. sprak met getuigen van de deportaties. Ze trekt ook parallellen naar de huidige tijd. Ned.1, 23.00-23.55u.

Friday night with Jonathan Ross. Praatshow met als gasten o.m. de actrice Ursula Andress, die haar grootste bekendheid vestigde als ‘Bondgirl’, en de acteur Mark Strong. Verder de muzikant Jamie Cullum en de hip-hop goochelaar Dynamo. BBC1, 23.35-0.35u.

amusement

De Lama's. Improvisatieprogramma gebaseerd op de Engelse serie Whose line is it anyway. Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge, Jandino Asporaat en Ad-Just improviseren met als presentator Patrick Lodiers. Ned.3, 21.10-21.55u.

Tros TV Show. Portret van lingerieontwerpster Marlies Dekkers, die onder meer vertelt over het arbeidersmilieu waarin ze opgroeide, waarom het voor een man moeilijk is om met haar te leven, over haar internationale doorbraak en over het boek Stout. Verder Diederick van Eck die met Amerikaanse musici de schilderijen van Van Gogh muzikaal tot leven brengt, een portret van de acteur Jack Nicholson en een gesprek met de verkleedartiest Arturo Brachetti. Ned.1, 22.00-23.00u.

Kommil Fo – Best of. Cabaretregistratie met de hoogtepunten uit verschillende voorstellingen van het Belgische cabaretduo Kommil Foo, dat bestaat uit de broers Mich en Raf Walschaerts. Kommil Foo is o.m. bekroond met de Poelifinario, een cabaretprijs voor de meest indrukwekkende voorstelling 2004/2005. Ned.3,23.00-23.50u.

sport

Eredivisie live: Ajax-NAC Breda. Rechtstreeks verslag van de eredivisiewedstrijd. RTL7, 20.30-22.30u.