Tagliatelle tortilla

150 g tagliatelleca. 50 g spinazie 5 eieren 100 g reepjes gekookte ham 100 g geraspte extra belegen kaas 1 eetl. olijfolie 20 g boter zout versgemalen peper

Een voor- of lunchgerecht voor 4 personen. Deze tortilla wordt niet in een koekenpan, maar in de oven gemaakt. Snijd de gewassen spinazieblaadjes kleiner. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water. Stort de tagliatelle in een vergiet en laat uitlekken. Roer er snel een lepel olijfolie door om het aan elkaar kleven van de pastaslierten te voorkomen. Roer de spinazie door de nog warme tagliatelle. Door de warmte slinken de spinazieblaadjes. Klop de eieren met een snufje zout los. Meng in een kom de tagliatelle, de hamreepjes en geraspte kaas. Besmeer de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal met boter. Leg de tagliatelle in de schaal en giet de losgeklopte eieren eroverheen. Schuif de schaal in het midden van de oven. De tortilla is klaar als de eieren zijn gestold. Snijd de tortilla in vieren. Bestrooi met peper.

Anne Scheepmaker

Morgen: Libanese tomatensalade

    • Anne Scheepmaker