Sterke punt: gitaarmuziek

Concert: 19 april in De Melkweg, Amsterdam.
Concert: 19 april in De Melkweg, Amsterdam.

cd rock

Maxïmo Park: Our Earthly Pleasures Warp

***--

De hoekige rockmuziek van Maxïmo Park uit Newcastle-upon-Tyne begint pas werkelijk te leven als je zanger Paul Smith ziet. Smith is een aanstekelijk entertainer die de hele zaal bij zijn podiumverrichtingen betrekt, zingend met een onmiskenbaar Noord-Engels accent. Debuutalbum A Certain Trigger (2005) bracht de hit Apply some pressure, een hoogtepunt in het Britrockgenre dat zich niet liet overschaduwen door de opkomst van Maxïmo’s vroegere voorprogramna The Arctic Monkeys. Het tweede album Our Earthly Pleasures klinkt in grote lijnen hetzelfde als het debuut, met onnodige pogingen tot muzikale verdieping van Pixies-producer Gil Norton. Los van Our velocity en Girls who play guitars klinken veel nummers alsof ze iets te langzaam gespeeld worden. Viool en orgel voegen weinig toe aan het sterke punt van deze band: recht vooruit gitaarmuziek spelen voor maximaal spring- en dansplezier.

Concert: 19 april in De Melkweg, Amsterdam.