Samsung heeft last van lage chipprijzen

Samsung heeft last van lage chipprijzen Kihung, 13 april. Fabriek van elektronicaconcern Samsung in Kihung, ten zuiden van de Koreaanse hoofdstad Seoul. Samsung, de grootste producent van geheugenchips ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 1.160 miljard won (1,3 miljard euro), 15 procent minder dan een jaar eerder. Samsung zei dat de lagere winst het gevolg is van de forse prijsdruk op de geheugenchipmarkt. Het concern verwacht wel dat de halfgeleiderprijzen in de tweede helft van dit jaar iets zullen aantrekken. Foto Reuters Workers work at a Samsung Electronics factory in Kihung, south of Seoul, in this picture released on April 13, 2007. Samsung Electronics, the world's top memory chip maker, reported a 15 percent fall in first-quarter earnings on Friday, hurt by a steep drop in margins, and predicted further price pressure in the near term. REUTERS/Samsung Electronics/Handout (SOUTH KOREA). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ARCHIVES. NO SALES. REUTERS