Radio Voorkeur

Desmet live. Aandacht onder meer voor het werk van de Amerikaanse schrijver en dichter Charles Bukowski (1920-1994), wiens scenario Barfly in 1987 met veel succes is verfilmd. Journaliste Marjan Slob over haar favoriete roman: Disgrace van de Zuid-Afrikaanse schrijver J.M. Coetzee, gastredacteur Stine Jensen over de gouden-bikiniposter in de Utrechtse binnenstad, gevolgd door een discussie over de nieuwe truttigheid. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Portret van de Evangelische Omroep die volgende week veertig jaar bestaat. De omroep lijkt onder directeur Henk Hagoort een steeds minder evangelische koers te varen. Hagoort is wars van christelijke restauratiezucht en hij is niet bang voor een ontkerkelijkte samenleving. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Regisseur Nicole van Kilsdonk over de telefilm Zadelpijn naar een boek van Liza van Sambeek over de belevenissen van een vriendinnenclub die jaarlijks door Frankrijk fietst. Met in de hoofdrollen Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat. Concertzender, 20.02-22.00u.