Overige films

At klappe med een hand / One Hand Clapping (Gert Fredholm, 2001, Denemarken). Lichtgewicht Deense komedie waarin een gepensioneerde miljonair te horen krijgt dat er zeer waarschijnlijk een buitenechtelijke dochter van hem rondloopt. Met Jens Okking. Ned.2, 24.00-1.05u.

* Morte a Venezia / Death in Venice (Luchino Visconti, 1971, Italië/Frankrijk). Klassieke Thomas Mann-verfilming. Stervende componist Dirk Bogarde raakt in door moreel verval en de pest geteisterd Venetië in de ban van goddelijke knaap, gespeeld door Björn Andrésen, de belichaming van ultieme schoonheid. Met veel Mahler. BBC2, 1.05-3.10u.

Ravenous (Antonia Bird, 1999, VS/Engeland/Mexico). Zwartkomische griezelfilm met metaforische ondertonen vertelt over kannibalisme tijdens de Mexicaan-Amerikaanse oorlog (1845-1848). Met Guy Pearce, Robert Carlyle. BBC1, 1.35-3.10u.