nu op nrc.nl

Opnieuw discussie In Beeld

De krokodillenfoto was gisteravond opnieuw kandidaat voor de In Beeld. Met een deels nieuwe avondploeg, die de discussie gisteren niet had gevolgd, ging de foto in de herkansing, schrijft Titia Ketelaar op het nextlog. „De meningen waren opnieuw verdeeld. Zelf had ik hem misschien wel geplaatst. Ik vind soms menselijk leed door andere mensen aangedaan (slachtoffers van bomaanslagen etc.) schokkender dan een krokodil die een mens opeet.” De foto heeft het ook gisteravond niet gehaald. Maar voor wie zich zorgen maakt over het slachtoffer en de arm: bekijk de foto op het nextlog.

Lees verdernrc.nl/nextlog

Op reis met wiki

„Tim Wu besloot zonder reisgids naar Thailand te gaan”, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog. Hij wilde onderweg alleen van wikireissites gebruik maken. Maar dat bleek niet verstandig. „Het verschil tussen de online encyclopedie Wikipedia en de reissite Wikitravel is de mate van afhankelijkheid. Als Wikipedia een fout bevat is dat geen probleem, zegt Wu. Als Wikitravel het mis heeft, slaap je op straat.”

Lees meer opnrc.nl/klaver