NRC.NL/BLOGS

NRC.NL/BLOGS Muggenplaag. Correspondent Marcel Haenen blogt over een muggenplaag die momenteel Zuid-Amerika teistert, van Bolivia tot Vuurland. „In Buenos Aires rijden speciale auto’s rond die wolken gif sproeien om de muggen het leven zuur te maken. Wie stil staat, wordt gestoken. Zelfs bij het tennissen heb je de handen vol aan de mug. Met rechts hou je het tennisracket vast en in de linkerhand heb je een handdoek waar je onophoudelijk mee wappert. Anders ben je er geweest. Het voordeel van de reuzemug is dat die nogal sloom is. Met één vuistslag is hij uit te schakelen en je hakt hem snel in stukken. En de mug, zo wordt verzekerd, is niet de verspreider van de in deze regio steeds vaker voorkomende ziekte dengue.” www.nrc.nl/tango A mosquito bites a human arm in Ludington, Mich., Monday, June 7, 2004. Ten new birds have tested positive for the West Nile virus in six Michigan counties, state health officials said Tuesday, June 8, 2004. Birds are the main carriers of the disease, with mosquitoes spreading the virus from crows, blue jays and ravens to humans and other mammals. (AP Photo/Ludington Daily News, Andy Klevorn) Muskiet Mug Associated Press

Glossy gids. Op zijn nextlog proost chef-redacteur Hans Nijenhuis op het eerste glossy tijdschrift dat next heeft gemaakt. (Miljonair in 48 stappen)„Hoera, de next.guide zit vandaag bij de krant (als het goed is). Voor de redactie een mijlpaal. Na 5 x per week een krant hebben we nu ook een keer een ‘glossy’ gemaakt. Wel op onze manier: tips waar je iets aan hebt, maar met een knipoog.

Het is de bedoeling dat we dit vooralsnog vier keer per jaar gaan doen, steeds met een ander thema. De vraag is natuurlijk: hébben de lezers er ook iets aan? Stellen ze zo’n bijlage op prijs of gooien ze hem ongelezen weg? Wat mijzelf betreft: ik vind het een lekker blaadje voor op de wc (waar bij ons thuis zo’n tijdschriftenrek hangt). En dan af en toe wat van die tips lezen en een beetje bladeren. Sorry voor deze details.”

www.nrc.nl/nextlog

Muggenplaag. Correspondent Marcel Haenen blogt over een muggenplaag die momenteel Zuid-Amerika teistert, van Bolivia tot Vuurland. „In Buenos Aires rijden speciale auto’s rond die wolken gif sproeien om de muggen het leven zuur te maken. Wie stil staat, wordt gestoken. Zelfs bij het tennissen heb je de handen vol aan de mug. Met rechts hou je het tennisracket vast en in de linkerhand heb je een handdoek waar je onophoudelijk mee wappert. Anders ben je er geweest. Het voordeel van de reuzemug is dat die nogal sloom is. Met één vuistslag is hij uit te schakelen en je hakt hem snel in stukken. En de mug, zo wordt verzekerd, is niet de verspreider van de in deze regio steeds vaker voorkomende ziekte dengue.”

www.nrc.nl/tango