Luie kat pakt de bus

Luie kat pakt de bus In het Engelse plaatsje Wolverhampton kijkt de buschauffeur van lijn 331 er niet meer van op als een witte kat zijn bus instapt. De kat doet dat zo’n drie keer per week en dat al sinds een paar maanden. Dan stapt hij in, gaat rustig vooraan in de bus zitten en rijdt geduldig twee haltes mee. „In het begin was het een beetje vreemd”, zegt de buschauffeur. „Maar het is eigenlijk de perfecte passagier – hoewel hij nooit een kaartje koopt.” De buschauffeurs hebben de witte kat de naam Macavity gegeven. Dat is de naam van een criminele kat, uit het gedicht The Mystery Cat van T.S. Eliot. Het gedicht vertelt dat Macavity een heel slimme crimineel was, want Scotland Yard kon hem nooit pakken. Als zij op de plaats van het misdrijf aankwam was Macavity telkens allang vertrokken.

In het Engelse plaatsje Wolverhampton kijkt de buschauffeur van lijn 331 er niet meer van op als een witte kat zijn bus instapt. De kat doet dat zo’n drie keer per week en dat al sinds een paar maanden. Dan stapt hij in, gaat rustig vooraan in de bus zitten en rijdt geduldig twee haltes mee. „In het begin was het een beetje vreemd”, zegt de buschauffeur. „Maar het is eigenlijk de perfecte passagier – hoewel hij nooit een kaartje koopt.” De buschauffeurs hebben de witte kat de naam Macavity gegeven. Dat is de naam van een criminele kat, uit het gedicht The Mystery Cat van T.S. Eliot. Het gedicht vertelt dat Macavity een heel slimme crimineel was, want Scotland Yard kon hem nooit pakken. Als zij op de plaats van het misdrijf aankwam was Macavity telkens allang vertrokken.