Krajicek bij laatste acht in Charleston en op weg naar Peking

CHARLESTON. Michaëlla Krajicek is aan een opmerkelijke opmars bezig in het tennistoernooi van Charleston. De Nederlandse tennisster versloeg gisteren in de derde ronde de Oostenrijkse Sybille Bammer, als vijftiende geplaatst, in drie sets: 6-7, 6-2 en 6-1. In de kwartfinales treft Krajicek de winnares van de partij tussen de Russin Vera Zvonareva en de Servische Ana Ivanovic. Het zijn de nummers negen en zeven van de plaatsingslijst. Krajicek kwam het toernooi binnen met een wildcard. In de tweede ronde schakelde ze de als eerste geplaatste Tsjechische Nicole Vaidisova uit. Door het bereiken van de laatste acht voldeed Krajicek aan de norm voor een nominatie van de sportkoepel NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking. De aanvullende eis is dat de 18-jarige Krajicek op 9 juni 2008 in de top-48 van de wereld staat. De huidige nummer 54 nadert door haar prestaties in Charleston de top-40.