Japans ritueel voor een veilig Stedelijk

Japans ritueel voor een veilig Stedelijk Amsterdam, 13 april. Op het bouwterrein rond het Stedelijk Museum in Amsterdam is met een Japanse ‘groundbreaking ceremony’ een begin gemaakt met de nieuwbouw van het museum. Bestuursvoorzitter Toru Nagashima van het Japanse bedrijf Tejin Twaron, dat de kunststof voor de dakconstructie van de nieuwe vleugel van het museum sponsort, zette gisteren de eerste schop in de grond. Hij hoopt met dit Japanse ritueel de bouwgrond te behoeden voor ongelukken. Stedelijk-directeur Gijs van Tuyl (geheel rechts) en wethouder van Cultuur Carolien Gehrels kijken toe. Het vernieuwde Stedelijk Museum moet in 2009 gereed zijn. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer pagina 8 Groundbreaking Ceremony Stedelijk Museum v.r.n.l . Mr. van Tuijl, Mr. Nagashima(ambassadeur), Ms. Gehrels, Mr. H. van Vliet, Mr. Joop Leliveld, Mr. Eiso Alberda van Ekenstein, Mr. Otsuki Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 070412 de eerste steen Boyer, Maurice