Inval bij de rastafari in Londen

Inval bij de rastafari in Londen Londen. Het lijkt een gewoon Victoriaans rijtjeshuis, maar dit is de rastafaritempel in Londen die de reggaester Bob Marley zelf ooit nog bezocht heeft. Gisteren vielen 250 Britse politieagenten het gebouw binnen en namen er grote hoeveelheden cannabis, cocaïne en munitie in beslag, die verstopt lagen onder de vloeren. Volgens de politie wordt het pand gebruikt voor „ernstige” criminele activiteiten. 23 mensen werden gearresteerd. Het huis in de zuidoostelijke wijk Kennington was tot gisteren een populaire bestemming van Londenaren op zoek naar drugs. Het gebouw was is sinds de jaren zeventig in gebruik van de lokale rastafari, de aanbidders van wijlen de Ethiopische keizer Haile Selassie (1892-1975), die zij beschouwen als de messias. De politie deed in de loop der jaren vaker invallen in het pand, om te voorkomen dat het zou worden gekraakt. Geel, groen en rood, de kleuren van de Ethiopische vlag, zijn nog steeds synoniem aan de rasta-scene en de Hoorn van Afrika is voor een toegewijde rasta niets anders dan ‘het beloofde land’. Rasta’s zien marihuana als een heilig kruid en gebruiken de drug om met hun Schepper te communiceren. Zoals wel wordt gegrapt: een rasta zonder joint is als een katholiek zonder hostie. Volgens de lokale Londense bestuurder Steve Reed hebben echte rastafari’s recht op een plek om hun geloof te belijden. „Maar op een bepaald moment is de rastafaritempel overgenomen door criminelen, die er drugs gingen dealen. Dat heeft de vredelievende en gezagsgetrouwe gelovigen verdreven.” De tempel gaat dicht. De rastafarigemeenschap is een nieuwe locatie beloofd. (Reuters) Foto Reuters/Luke MacGregor Police stand in front of a building used as a 'Rastafarian temple' in London April 12, 2007. British police raided what they described as a 'Rastafarian temple' in south London on Thursday and arrested 23 people in an anti-drugs and firearms operation. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN) REUTERS

Het lijkt een gewoon Victoriaans rijtjeshuis, maar dit is de rastafaritempel in Londen die de reggaester Bob Marley zelf ooit nog bezocht heeft. Gisteren vielen 250 Britse politieagenten het gebouw binnen en namen er grote hoeveelheden cannabis, cocaïne en munitie in beslag, die verstopt lagen onder de vloeren.

Volgens de politie wordt het pand gebruikt voor „ernstige” criminele activiteiten. 23 mensen werden gearresteerd.

Het huis in de zuidoostelijke wijk Kennington was tot gisteren een populaire bestemming van Londenaren op zoek naar drugs. Het gebouw was is sinds de jaren zeventig in gebruik van de lokale rastafari, de aanbidders van wijlen de Ethiopische keizer Haile Selassie (1892-1975), die zij beschouwen als de messias.

De politie deed in de loop der jaren vaker invallen in het pand, om te voorkomen dat het zou worden gekraakt.

Geel, groen en rood, de kleuren van de Ethiopische vlag, zijn nog steeds synoniem aan de rasta-scene en de Hoorn van Afrika is voor een toegewijde rasta niets anders dan ‘het beloofde land’. Rasta’s zien marihuana als een heilig kruid en gebruiken de drug om met hun Schepper te communiceren. Zoals wel wordt gegrapt: een rasta zonder joint is als een katholiek zonder hostie.

Volgens de lokale Londense bestuurder Steve Reed hebben echte rastafari’s recht op een plek om hun geloof te belijden. „Maar op een bepaald moment is de rastafaritempel overgenomen door criminelen, die er drugs gingen dealen. Dat heeft de vredelievende en gezagsgetrouwe gelovigen verdreven.” De tempel gaat dicht. De rastafarigemeenschap is een nieuwe locatie beloofd. (Reuters)