in de marge

De Grip Tie laat zich makkelijk buigen. Foto Anouk Bleumer twister 3 Bleumer, Anouk

De boel bijeenhouden kan een politiek streven zijn,maar ook een van de manieren om de chaos thuis te beteugelen. Om die laatste invulling gaat het hier. Met de Grip Tie van Tradewinds kan nog maar weinig ontsnappen aan uw ordeningswoede.

De Grip Tie (86 cm, 3,95 euro) is een vingerdikke buigzame draad met een kern van koolstofstaal en een zeker zo flexibel nauwzittend rood en stug manchet van kunststof. De Grip Tie behoort tot de familie van de multifunctionele binders: sjorbanden, kabelbinders en tyraps. Bijzonder aan de Grip Tie is dat hij buigzaam én stevig is. Hij kan moeiteloos om het samen te houden object worden gevouwen. De uiteinden laten zich makkelijk om elkaar draaien. Drie keer draaien is volgens de verkoopverpakking voldoende om een stapel touw, een zware kettingzaag of een uitschuifladder onwrikbaar vast te maken. De stugheid van het manchet voorkomt losglijden.

Thuis, in de berging, dienen zich onmiddellijk kandidaten aan voor de houdgreep van de Grip Tie. De kinderfiets die altijd, waar ook geparkeerd, in de weg staat; de twee rugzakken (40 en 60 liter) en de uitschuifladder. Met een paar simpele bewegingen hangt de kinderfiets aan de beugel van de garagedeur en even snel hangen de rugzakken aan de nok van een Zweedse opbergstelling. De uitschuifladder schuift nu alleen nog maar wanneer dat de bedoeling is en in de tuin kan de tuinslang zich niet meer om van alles en nog wat wentelen.

Het gevaar van dit product schuilt in zijn effectiviteit. Hoe meer dingen bijeen gebonden, opgehangen of anderszins weggeborgen kunnen worden, des te groter de ruimte die ontstaat om weer te vullen met nodeloze bewaarspullen.

De Grip Tie is als autoaccessoire te koop bij Halfords. Maar hij zou niet misstaan in het assortiment van doe-het-zelfwinkels of tuincentra.

Hans Moll