Huub en de Middeleeuwen

Eigen nieuws

In de Middeleeuwen was alles anders, heel anders. Dit verhaal gaat over de Middeleeuwen en Huub. Huub is een jongen van 24 jaar en hij is met zijn beste vriend Jaap boodschappenjongen. Op een dag werd het kasteel aangevallen. De koning zei tegen Jaap en Huub: „Jullie moeten een brief naar koning Willem brengen en zeggen dat ons kasteel wordt aangevallen.” Dus de vrienden kregen de brief, maar toen ze onderweg waren hoorden ze dat het oorlog was en dat ze moesten uitkijken voor ridders van de tegenpartij. Daarom had de koning iemand gestuurd met zwaarden. Het waren mooie zwaarden met goud. Toen het nacht werd gingen ze slapen. Maar opeens hoorden ze een ruiter aankomen. Ze moesten zich snel verstoppen. Ze klommen in een boom. De ruiter had iets gehoord en ging kijken. Hij zag Huub en Jaap niet maar zij hem wel. Ze zagen ook dat hij een slechterik was. Dus Huub sprong op de ruiter en knalde hem tegen de grond en met zijn zwaard vermoordde hij de ruiter. Ze hadden het paard van de ruiter meegenomen want dat leek ze wel makkelijk, dan hoefden ze niet meer te lopen. Het slapen ging onrustig, omdat het paard hinnikte en ze net iemand hadden vermoord. De volgende dag gingen ze met het paard van de ruiter verder. Dat ging veel sneller dan lopen. Even later kwamen ze bij een tol. Ze moesten geld betalen maar dat hadden ze niet dus gaven ze het paard. Zo mochten ze erlangs maar ze hadden geen paard meer.

Verhaal van Hugo Mohr, 9 jaar, uit Nieuwegein