Het beeld van de Paterskerk

Eigen nieuws

Vandaag is dit de grote dag. De dag dat het beeld op de Paterskerk zou worden gezet. Meneer Booms, de aannemer, is laatst gestorven. Van heinde en ver zijn de mensen gekomen, om te zien hoe het beeld op de kerk gezet zou worden. Ja, de mensen zijn zelfs uit België met de stoomtrein, de fiets, de koets en wat dan ook. En eindelijk was het zover. De mannen trokken aan de kabels, en het beeld begon te waggelen, langzaam ging het beeld omhoog. Totdat het beeld hoog genoeg was. Maar ze kregen het er niet op. Iemand moest de kerktoren op om aan te geven of het beeld goed geplaatst was. Maar niemand durfde de kerk op. Maar uiteindelijk stapte een jongen naar voren genaamd Gijske Jansen, die zei: „Ik durf naar boven.” En daar klom hij naar boven, en hij gaf aan of het beeld goed of niet goed gericht was. En uiteindelijk zei hij; „Laat maar zakken.” Toen het beeld op de kerk stond, klom de 15-jarige Gijske Jansen naar beneden. En beneden kreeg hij een beloning. Een gouden horloge.

Verhaal over de Paterskerk van Stijn van Soest, 9 jaar, uit Son