Hacker (21) steelt pc-game

Een 21-jarige man uit Beusichem heeft bekend dat hij het afgelopen half jaar heeft ingebroken in het systeem van een internationale fabrikant van computerspellen. Hij heeft daarbij een pc-game gestolen die nog in ontwikkeling was. Dat maakte het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) gisteren bekend.

Het gaat om een spel van een internationale softwareproducent, die in Griekenland is gevestigd, aldus justitie. De hacker heeft beschermde e-mailadressen gekraakt en privé- en bedrijfsinformatie gestolen om verdere toegang te krijgen tot het systeem van de producent. Justitie wilde niet zeggen om welk spel en welke fabrikant het gaat.

Eind maart ontdekte het bedrijf de inbraak. Na onderzoek kon het adres van de verdachte achterhaald worden. De gameproducent deed vervolgens aangifte bij de Nederlandse politie. Volgens een woordvoerster van het OM zag de man het als een uitdaging om te proberen in te breken bij het bedrijf. Ook een Amerikaans softwarebedrijf, waarbij de man de broncode van het computerspel heeft gestolen, heeft inmiddels aangifte gedaan. Volgens justitie kan de man maximaal een gevangenisstraf van vier jaar krijgen. Die straf kan nog hoger uitpakken wegens het begaan van meer overtredingen.