Een vroeg zomers weekeinde

Tot en met maandag blijft het zeer warm voor de tijd van het jaar. De dagen daarna volgt een geleidelijke afkoeling. Dit gaat niet met regen gepaard; de droogte houdt aan. Waarschijnlijk tot eind volgende week.

Vanavond is het tot een uur of acht nog omstreeks of iets boven de 20 graden. Daarna koelt het af, maar komende nacht wordt het niet kouder dan een graad of 11. Net als vandaag zal het morgen niet stralend zonnig zijn. Er trekken opnieuw velden met sluierbewolking en middelgrote wolken over. Daar valt geen regen uit, het blijft dus (kurk)droog.

De wind is zwak tot matig, rond kracht 3, en waait uit richtingen tussen oost en noordoost. Maar aan de kust is in de middag een noordelijke zeewind mogelijk. De temperatuur stijgt naar 18 à 19 graden op de Wadden tot plaatselijk 24 in het binnenland. De zeewind zorgt echter ’s middags aan de kust voor een flinke afkoeling, tot een graad of 13.

Zondag en maandag verandert er weinig. Ook dan wisselen hoge bewolking en zon elkaar af en is het droog. Met maximumtemperaturen tussen veelal 20 en 25 graden blijft het zeer warm voor de tijd van het jaar. Dinsdag is zeer lokaal de 20 graden nog haalbaar, vanaf woensdag niet meer. Koud wordt het echter niet met maximaal 13 tot 18 graden. Verder blijft de zon regelmatig te zien en valt er nog steeds geen regen.