Correcties & aanvullingen

Raaijmakers

In het artikel Het anonieme kapitaal schuift aan de Haagse tafel (11 april, pagina 15) staat dat jurist Geert Raaijmakers het druk had omdat hij bij een hoorzitting in de Tweede Kamer én bij een persconferentie over een Shell-schikking met beleggers aanwezig was. Dat is onjuist. Bij de Shell-schikking treedt zijn vader, Theo Raaijmakers, op.

Vonnegut

In de necrologie van de Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut De bruidegom van Dresden (12 april, pagina 1) stond dat hij in 1943 door de Duitsers in Dresden krijgsgevangen gemaakt is. Dat gebeurde echter tijdens het Ardennenoffensief (december 1944-januari 1945). Later werd hij overgebracht naar een gevangenenkamp in de buurt van Dresden, waar hij in februari 1945 getuige was van het geallieerde bombardement op die stad. De planeet waarop Vonnegut de fantasie liet spelen waarin hij de gruwel van Dresden verpakte, werd in de necrologie Tramalfadore genoemd. Het is Tralfamadore.

Kusters

In Versnipperaar van roepies, peso’s en yuans (12 april, pagina 15) staat dat Kusters Engineering de CIA als klant heeft. Dat is niet zo; het bedrijf is met de geheime dienst in gesprek om hem als klant binnen te halen. Het artikel is niet geschreven vanuit New Delhi, wat de datumregel aangeeft, maar vanuit Mumbai.

Van den Ende

In het artikel VdEnde stopt als directeur theaterbedrijf (12 april, pagina 11) staat dat Joop van den Ende in 1999 zijn theaterbedrijf terugkocht van Endemol. Dat was in 1998. De overnamesom bedroeg 169,5 miljoen gulden, niet euro.