7 Stamboom

Hera, zus én echtgenote van Zeus
Hera, zus én echtgenote van Zeus

Griekse goden

http://ludios.org/science/greekgods/image

In het begin was er Chaos. Daar zijn de meeste culturen het wel over eens. In de Griekse mythologie kwamen daar vervolgens vijf kinderen van: Tartarus, Gaia, Eros, Nyx en Erebus. Dat is ook nog vrij helder. Maar dan begint het gebroed en gespuis. Uranus bijvoorbeeld is zoon en echtgenoot van Gaia. Samen brachten ze de reusachtige Titanen voort en monsters als de Cyclopen. Pas één tak lager zien we Zeus verschijnen, de beroemdste van de Olympische goden en zijn broers en zussen. In die regionen is echter iedereen van god los: de meest bizarre dwarsverbanden leiden tot nakomelingen die hun vader ook met oom zouden moeten aanspreken of hun zus met moeder. Ivan Kozik maakte een uitgebreide stamboom waarin alle familierelaties terug te vinden zijn. Elke naam linkt naar een lemma in Wikipedia. Voor wie van soaps houdt. (CJ)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Carola Janssen, Henk Leenaers en André Waardenburg