5 MUZIEKTHEATER

Lawaaiig toneel van Els Inc. De Hairy Ape van Eugene O'Neil vertaling Rob Klinkenberg door Els inc. regie Arie de Mol muziek Frank van Berkel spel Joep van der Geest,Gusta Geleijnse,Ali Ben Horsting,Bart Klever en Yonina Spijker muziek Frank van Berkel,William Bakker,Rene van Barneveld,Hans van der Meer,Nico Nijholt vormgeving Theo Tienhoven licht Ge Wegman dramaturgie Mart-Jan Zegers Duin, Ben van

The Hairy Ape

Utrecht: Theater Kikker. Vrijdag t/m zondag 20.30 uur. Res: 030-2319666.

Arie de Mol en zijn gezelschap Els Inc. maken enerverend muziektheater van The Hairy Ape, een vroeg toneelstuk van Eugene O'Neill. Keiharde muziek geeft het lawaai weer van de stookruimte in een schip; gezingzegde zinnen bepalen het ritme. Het is een ruige voorstelling met in de hoofdrol de trotse stoker Yank, die de ladder van de evolutie afdondert als een eersteklas passagiere hem een harige aap noemt. Ali Ben Horsting speelt hem met kracht en passie.