Zware aanslag op parlement Irak, ten minste twee doden

Bagdad, 12 april. Bij een bomaanslag in het café van het Iraakse parlement zijn vandaag volgens de eerste berichten tientallen gewonden gevallen. Twee parlementsleden zouden zijn gedood. Op het moment van de aanslag zaten er talrijke parlementsleden te lunchen. de bom ontplofte bij de kassa. Het parlement bevindt zich in de zwaar beveiligde Groene Zone, waar tot dusverre slechts incidenteel extremisten zijn doorgedrongen. Recentelijk maakte het Amerikaanse leger echter bekend er twee explosievengordels te hebben gevonden. Ook de Amerikaanse ambassade ligt in de Groene Zone. Opmerkelijk was dat vanochtend de bewakers van het parlement honden gebruikten bij de toegangscontroles, wat slechts zelden gebeurt.

Pagina 5

Meer nieuws over aanslag op parlement: www.nrc.nl