Vitale brug in Bagdad opgeblazen

Vitale brug in Bagdad opgeblazen Bagdad, 12 april. Als gevolg van een bomaanslag is vanochtend vroeg de Sarafiyabrug in de Iraakse hoofdstad Bagdad ingestort. Bij de aanslag tijdens de ochtendspits vielen zeker tien doden en 26 gewonden. Verscheidene auto’s kwamen in het water van de rivier de Tigris terecht. De bom was verborgen in een vrachtwagen die op de brug was achtergelaten. De Sarafiyabrug, die in de jaren twintig van de vorige eeuw door de Britten werd gebouwd, was een van de belangrijkste oeververbindingen. „Het is een van Bagdads monumenten”, aldus een buurtbewoner. „Dit is werkelijk schadelijk voor Irak.” (Foto AP) Emergency services look for survivors next to a collapsed bridge in Baghdad, Iraq, Thursday, April 12, 2007. A suicide truck bomb exploded on a major al-Sarafiya bridge in Baghdad early Thursday, collapsing the steel structure and sending cars toppling into the Tigris river below, police and witnesses said. At least 10 people were killed and 26 injured, according to hospital officials. (AP Photo/Hadi Mizban) Associated Press