Televisie Film van de dag

How to Lose a Guy in 10 Days. Deze romantische komedie heeft een wat ver gezocht concept, typerend voor het moderne Hollywood waar ze miljoenen dollars spenderen aan zogenoemde ‘high concept’-films.Journaliste Andie werkt voor een glossy magazine en stelt daar elke week de ‘how to’-rubriek samen: hoe geweldige orgasmen te krijgen en hoe het beste je dijen dun te houden; dat soort dingen. Om wel eens wat anders te doen vraagt ze haar hoofdredacteur of ze de rubriek mag vullen met een experiment waarin ze met een man uitgaat die zo ziek van haar expres ‘onaangepaste’ gedrag raakt – zoals het alvast op de computer laten uittekenen hoe de kinderen er uit gaan zien – dat hij haar binnen tien dagen dumpt. Laat ze nou net Benjamin treffen die met zijn baas heeft gewed dat een vrouw binnen tien dagen subiet verliefd op hem wordt.(Donald Petrie, 2003, VS), Net5, 20.30-22.40u.

André Waardenburg