Radio Voorkeur

Kunststof. Gast Jan de Boose is gepromoveerd in de Slavische talen en Oost-Europakunde aan de Universiteit van Gent en werkte als journalist, regisseur, acteur, vertaler, docent en radiomaker. Tegenwoordig is hij voornamelijk schrijver. Naast zijn passie voor Oost-Europa heeft de Boose een obsessie voor het onherbergzame grensgebied tussen Texas en Mexico. Zijn nieuwste roman Noem het middernacht speelt zich dan ook af in de kleurrijke chaos van verslaafden en outlaws in een bergdorp vlakbij de Mexicaanse grens. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Abdelkader Benali over zijn boek Berichten uit Beiroet, een belegerde stad, rapper Timo de Krosse bezingt de schoonheid van de Pazzi Kapel in Florence. Verder een portret van schrijver Gerbrand Bakker. Vorig jaar debuteerde hij met zijn roman Boven is het stil, die werd genomineerd voor allerlei prijzen, waaronder de AKO literatuurprijs. Concertzender, 20.02-22.02u.

Casa Luna. Hoogleraar economie Henk Don geeft zijn visie op de overheidsbegroting, topinkomens en de nieuwe kapitalisten. Radio1, 0.02-2.00u.