NEDERLANDS KAMEROPERA FESTIVAL

‘A Tempest’ (Foto Hans Hijmering)'.
‘A Tempest’ (Foto Hans Hijmering)'. Hijmering, Hans

De tweede aflevering van het tweejaarlijkse KamerOpera Festival biedt in kleine zalen in Zwolle, Kampen en Hardenberg meer dan dertig voorstellingen van twintig vaak ongewone producties. Er is bij gezelschappen uit Nederland, België, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk werk te zien van componisten als Purcell en Mozart. Opera op de Fiets brengt opera van Schubert op landgoed Den Alerdinck in Heino. Van Faust van Gounod is er zelfs een Noorse heavy metal-versie. Verder nieuwe muziek van o.a. Edward Top, Alexander Knaifel, Eric Schleichim en Chiel Meijering, waaronder twee wereldpremières.

Nederlands KamerOpera Festival: 13 t/m 27 april in Odeon, Filmtheater, Fraterhuis en Papenstraattheater, Zwolle; Theater de Voorveghter, Hardenberg; Stadsgehoorzaal, Kampen;Landgoed Den Alerdinck, Heino. Inl.: www.kameropera.nl