Minister Verburg is melken van koe nog niet verleerd

Minister Verburg is melken van koe nog niet verleerd Waarder, 12 april. Minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, CDA) wandelt met melkkrukje en emmer naar haar koe bij een wedstrijd handmelken op de boerderij van de gebroeders Vollering in Waarder. De minister, opgegroeid op een melkveeboerderij, kroop vanmorgen weer onder de koe ter promotie van gezonde voeding. Verburg won de wedstrijd met een opbrengst van 7,5 liter melk in 5 minuten. Tegenstanders waren oud-schaatster Barbara de Loor (ambassadeur van het Instituut voor Sport en Bewegen) en melkveeboerin Ankie Wijnen, voorzitter van de Coöperatieraad van Campina. De melkcoöperatie organiseerde het evenement ter gelegenheid van de lancering van zogeheten weidemelk. Zowel Campina als Friesche Vlag komt dit voorjaar met melk waarvan de koeien gegarandeerd in de wei lopen. De introductie volgt op kritiek uit de samenleving dat een groeiend aantal boeren koeien permanent binnenhoudt. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland,Waarder, 12-04-2007 Minister Gerda Verburg (CDA) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Barbara de Loor en de voorzitter van de Cošperatieraad Campina, Ankie Wijnen, houden een wedstrijd handmelken. De cošperatieve zuivelonderneming Campina lanceert deze week melk met een evenwichtiger vetzuursamenstelling. De melk bevat twintig procent meer onverzadigde vetzuren. Elke liter handgemolken melk is goed voor een geldbedrag voor een gezond goed doel en een sport-/beweegkist ontwikkeld door het NISB bestemd voor een lagere school in Nederland. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne