Milan en Liverpool door in de Champions League

Na Chelsea en Manchester United hebben gisteravond Liverpool en AC Milan zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Liverpool werd door een 1-0 zege op PSV de derde Engelse club die zich plaatste voor de halve finales van de Champions League.

PSV stond gisteravond voor de onmogelijke opdracht de 3-0 thuisnederlaag van vorige week weg te werken. Toch deed PSV niet veel voor Liverpool onder. Peter Crouch scoorde na rust uit een voorzet van Robbie Fowler. PSV speelde op dat moment al met tien man, nadat Dirk Marcellis een overtreding had begaan tegen Boudewijn Zenden en direct rood had gekregen. Liverpool ontmoet nu Chelsea, net als twee jaar geleden.

AC Milan was Bayern in München de baas: 0-2. Het duel in Milaan eindigde vorige week in 2-2. Grote uitblinker in de eerste helft was Clarence Seedorf. Bayern wist zich weinig raad met hem. Zijn directe tegenstander Mark van Bommel moest het qua inzicht en balvaardigheid afleggen tegen zijn landgenoot.

Seedorf maakte ook de openingstreffer, na bijna een half uur spelen. Hij kapte op de rand van het strafschopgebied twee Bayern-verdedigers fraai uit en schoot de bal diagonaal langs doelman Kahn. Drie minuten later bracht Van Bommel met een hakbal Inzaghi in stelling. De Milan-spits stond op de rand van buitenspel, maar liet zich de kans op 2-0 niet ontnemen.

Bayern stelde daar weinig tegenover. Alleen in de beginfase was er druk op het doel van Milan. Van Bommel had geluk dat een elleboog in het gezicht van Ambrosini slechts met een gele kaart werd bestraft.

Het meeste gevaar van Bayern kwam in de tweede helft van Van Bommel, die nu wel Seedorf in de schaduw stelde. Hij was met een viertal schoten dichtbij doelpunten. Seedorf werd een kwartier voor tijd vervangen.

Milan komt in de halve finale uit tegen Manchester United. Met de drie Engelse clubs in de halve finale is het zeker dat ten minste één Engelse club de finale haalt. Ook in 2005, toen Liverpool het toernooi won, en vorig jaar, toen Arsenal, verloor van Barcelona, stond een Engelse club in de finale. In het seizoen 1999-2000 stonden voor het laatst drie clubs uit één land in de halve finales: de Spaanse clubs Real Madrid, Barcelona en Valencia. In de finale versloeg Real Madrid toen Valencia met 3-0.