Mark Wahlberg als echte redneck

Bob Lee Swagger. Dat klinkt zo`n beetje als Lee Harvey Oswald, de beroemdste presidentenmoordenaar uit de geschiedenis. Swagger is bedacht door de voormalige Washington Post-filmrecensent Stephen Hunter. Shooter is, naar de roman Point of Impact, het eerste deel uit een trilogie over deze moderne lone rider die helemaal in z`n eentje de Amerikaanse democratie redt. Of zoiets. Want daarin is de regisseur verder niet zo geïnteresseerd. Held Swagger, als onvervalste redneck gespeeld door Mark Wahlberg, wordt slachtoffer van een complot tussen haves en want-to-have-mores. Het is een dunne plot dit verhaal, waarin een aanslag op een president wordt beraamd. Maar de reeks achtervolgingen en valkuilen is beslist adrenalineverhogend.

SHOOTER Regie: Antoine Fuqua Met: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover, Kate Mara. In: 50 bioscopen.