Kasparov: razendsnel in tijdnood

Was Garry Kasparov zo slordig zijn naam rond te laten slingeren in de raad van adviseurs van de Amerikaanse neocon-club CSP? Of is die site gehackt en is dit een KGB-truc, ‘actieve maatregelen’? Lijkt me sterk, dit is uit 2003, dus neem ik maar even aan dat het schaakgenie er een goed betaald en tot niets verplichtend adviseurschap genoot. Een slapend lid.

Niks mis mee, behalve als je tracht door te gaan voor bonafide patriottisch oppositieleider in Rusland. Dus is Kasparov nu als het weerlicht afgevoerd van de website van deze militaristische Amerikaanse denktank. Nog altijd snel in tijdnood, die Kasparov. Ik vergat een screenshot van de site te maken, dom. Deze blogger deed het wel … En hier is Kasparov ook nog adviseurs van CSP …

Een slordigheidje? Slordigheden kosten je de wereldtitel, dat weet Kasparov. En uiteraard is deze indiscretie nu talk of the town in ZjeZje, de Russische blogsfeer. (Bedankt Philip)