Internet Voorkeur

Voornamen. Je doet alsof het je niets interesseert. Een derde kindje voor prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Boeiuh! Maar stiekem vul je tiplijsten met je vrienden in over hoe de nieuwe koninklijke telg zou kunnen gaan heten. Zullen de ouders weer een A-naam kiezen? Albertina, Alisia, Arabelia? Of gaan ze toch voor een traditionele vorstenhuisnaam zoals Marie Louise of Sophia? Vrijdagochtend weten we het. Dan doet prins Willem-Alexander in Den Haag aangifte van de geboorte van zijn dochter. Tot die tijd mogen we het onszelf nog toestaan om op sites over voornamen te surfen en de top-10 van babynamen in Nederland uit 2006 te bekijken. Een interessante site met allerlei categorieën van hitlijsten over voornamen is voornamelijk.nl. Hierop vinden aanstaande mama’s en papa’s (en anderen) een opsomming van de meest populaire voornamen in Japan of een lijst van de meest favoriete uniseksnamen. Voor het geval dat het koningshuis hoopt op een flitsende carrière in de hockeywereld voor het zijn nieuw lid, is er ook een lijst met hockeynamen opgenomen. Als Willem-Alexander en Máxima hun dochtertje Annabel, Anne-Fleur of Annelot noemen, komt ze met zekerheid door de nationale hockeytoets.

Meer informatie op www.voornamelijk.nl.