En verder

Museumweekeinde Het thema van het 26ste Museumweekend is de Kunst van het Waarnemen. Op zaterdag 14 & zondag 15 april doen ruim 500 musea mee aan dit evenement waar bezoekers leren kijken, zien, proeven en voelen. Vanzelfsprekend willen musea u als publiek met veel plezier toegang geven tot al deze zintuiglijke ervaringen. Musea bieden korting, organiseren speciale thema gerichte lezingen, rondleidingen, speurtochten of wandelingen en soms is de toegang gratis. In Museum Volkenkunde in Amsterdam kunnen bezoekers kennismaken met culinaire geschiedenis van Mexico. Museum Hilversum en de Dudok Dependance zijn het weekend van 14 en 15 april gratis toegankelijk. Die dagen zijn er gratis rondleidingen en activiteiten. In Leeuwarden rijden er Old timerbussen tussen diverse musea.

Inl www.museumweekend.nl

Bergense School In de nieuwe vleugel van Museum Kranenburgh is onlangs de tentoonstelling De bewijzen van het reizen: De Bergense School op reis in de jaren twintig geopend. Er hangt werk van Leo Gestel, Dirk Filarski, Else Berg, Arnout Colnot en anderen,gemaakt tussen 1920 en 1930 in Duitsland, Italië, Frankrijk, het voormalige Joegoslavië etc.

T/m 17 juni. Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, 1861 CR Bergen. Open di t/m zo 13-17u.

Noordelijke kwekerijdagen Rondom de kwekerij van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden, worden zaterdag 14 en zondag 15 april de Noordelijke Kwekerijdagen gehouden waar 25 gespecialiseerde en tuinkunstenaars uit Nederland en Duitsland hun assortiment aanbieden. Verder zijn er lezingen, exposities, muziek, poëzievoordrachten en demonstraties.

10-17u. Entree: € 3. Tot 12 jaar gratis. Hereweg 346, 9651 AT Meeden, Inl 0598-635 000 & www.tuingoedfoltz.nl

Vogelexcursie Eempolder Op zondag 15 april (13u30-15u30) organiseert Vereniging Natuurmonumenten een vogelexcursie in de Eempolder bij Eemnes, o.l.v. de boswachter. In de Eempolder beheert Natuurmonumenten een weidevogelreservaat, waar kievit, tureluur en grutto hun broedgebied hebben. Ook zijn in het gebied diverse eendensoorten: bergeend, kuifeend, krakeend en zomertaling. Ook zijn er roofvogels waar te nemen. Tijdens de excursie wordt verteld over het gedrag en de kenmerken van de vogels.

Res: ledenservice Natuurmonumenten. 035-655 99 55. Deelname leden € 4; niet-leden € 7. t/m 12 jaar € 2. Inl www.natuurmonumenten.nl Verrekijker, vogelgids en wandelschoenen mee.