CDA ageert tegen verkiezingsverlof

BRUSSEL, 12 april. - Het CDA in het Europees Parlement heeft grote bezwaren tegen het onbetaald verlof dat de Belgische eurocommissaris Louis Michel (Ontwikkelingssamenwerking) volgende maand neemt om mee te doen aan de Belgische parlementsverkiezingen. CDA-Europarlementariër Maria Martens vindt dat de liberaal Michel nu niet meer als neutraal eurocommissaris kan werken en ze wil dat hij opstapt of zijn geplande verlof terugdraait. ”Het is een vreemd en zorgwekkend geval, Michel maakt het nu toch echt te bont”, aldus Martens. Michel heeft voor zijn verkiezingsverlof van een maand al officieel toestemming van José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie. Maar volgens Martens is Michel zelfs nu al bezig met campagne voeren voor zijn partij, de Waalse liberale MR.