`Bedreiging natuur Galapagoseilanden`

Quito. De natuur op de Galapagoseilanden, die dertig jaar geleden vanwege hun unieke flora en fauna tot Werelderfgoed zijn bestempeld, is in gevaar. Dat verklaarde president Correa van Ecuador, waartoe de vulkanische eilanden behoren. Correa beloofde dat zijn regering de bestrijding van de ecologische en maatschappelijke crisis op de eilanden tot nationale prioriteit zal maken. Een afvaardiging van de UNESCO brengt dezer dagen een bezoek aan de eilanden om te bekijken of ze officieel het predicaat `in gevaar` moeten krijgen. Op de eilanden leeft een groot aantal zeldzame dieren, zoals reuzenschildpadden, jan-van-genten en leguanen. De eilanden inspireerden Charles Darwin tot zijn evolutietheorie. Volgens milieuactivisten bedreigen vooral de overbevolking en de introductie van nieuwe soorten het ecosysteem op de eilanden.