Baby in beeld

Lang geleden, in de tijd dat het Hebben-team nog oppas nodig had, waren er al babyfoons – logge FM-zenders die op elke transistorradio in de wijde omtrek te ontvangen waren. Om zeker te weten dat de radio op de babyfoon was afgesteld, werd er een tikkende wekker naast gezet. Heel af en toe hoor je nog zo’n tikketakke in de ether, met een rustig kindersnurkje erbij.

De LG Homeviewer gaat verder. Het is een kruising tussen een walkietalkie en een webcam. De zender beschikt over een camera met infraroodlampjes en dat beeld wordt draadloos doorgegeven; de ontvanger kan tot op een afstand van honderd meter de slapende baby in de gaten houden, dankzij het 2,5 inch grote kleurenscherm. Wie echt trots is op zijn kroost kan het beeld ook nog eens op een tv laten zien. De babyfoon is volwassen geworden.

Marc Hijink

Prijs nog onbekend. Meer gadgets op nrc.nl/hebben