AC Milan verslaat Bayern dankzij Seedorf

AC Milan heeft gisteravond de halve finale van de Champions League voetbal bereikt. Dankzij een treffer en een assist van Clarence Seedorf won de Italiaanse club met 2-0 bij Bayern München. De eerste wedstrijd in Milaan was in 2-2 geëindigd.

Bayern, met Mark van Bommel en Roy Makaay in de basis, had na het gelijkspel in San Siro goede hoop om de halve finales te bereiken. Maar de club won in tien duels nog maar één keer van AC Milan en kon het Italiaanse team nooit uitschakelen.

De beste kans in het begin van de eerste helft was voor Bayern-spits Lukas Podolski. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. In de 27ste minuut schoot Seedorf van net buiten het strafschopgebied raak. Vier minuten later gaf hij met de hakballetje een voorzet aan Filippo Inzaghi, die randje buitenspel Bayern-doelman Oliver Kahn kon verschalken.

Seedorf wilde zijn hoofdrol niet te veel benadrukken, maar genoot wel na van zijn doelpunt en de assist. „Bij die tweede goal wist ik dat Inzaghi in mijn rug stond. Was het buitenspel? Dat zou best kunnen. Hij speelt altijd op het randje. Maar wat zou het? Het was een goede actie, mooi afgerond”, glunderde hij voor de camera’s van Sport 1.

Mark van Bommel vond zowel zijn eigen ploeg als AC Milan niet erg indrukwekkend. „Zij doen niets anders dan afwachten. Ze kunnen niet anders. Maar we waren deze keer gewoon niet goed genoeg om dit AC Milan te verslaan”, verklaarde hij tegenover de NOS. Ook Bayern-voorzitter Franz Beckenbauer noemde de zege van AC Milan verdiend. Bayern kan zich nu richten op de Bundesliga. Het staat vierde, zes punten achter op leider Schalke 04.

AC Milan komt in de halve finale uit tegen Manchester United. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Liverpool en Chelsea, waardoor drie teams uit de Premier League bij de beste vier van Europa horen. Engeland is nu al verzekerd van een plaats in de finale, voor het derde jaar op rij. Vorig jaar was Arsenal verliezend finalist tegen Barcelona. In 2005 won Liverpool de Champions League na een spectaculaire wedstrijd in Istanbul tegen AC Milan. Het boog toen een 3-0 achterstand om in 3-3 en won na strafschoppen.

Engeland droomt nu al van een finale met twee teams uit de eigen competitie. De laatste keer dat twee teams uit hetzelfde land de finale speelden was in 2003. Toen won AC Milan van Juventus na strafschoppen.