Televisie Voorkeur

actualiteiten

Het is een meisje. Extra uitzending naar aanleiding van de geboorte van de jongste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Met een terugblik op de gebeurtenissen rondom de geboorte en beelden van de vader als hij het nieuwe prinsesje in het Bronovoziekenhuis in Den Haag laat zien aan het volk en de media. Ned.1 19.25-19.50u.

Nova. Aandacht voor het spoeddebat in de Tweede Kamer over de graaicultuur in de top van het bedrijfsleven en de reactie van Wouter Bos, een reportage over de winning van biodiesel uit frituurvet en het taalgebruik van Johan Cruijff, becommentarieerd door de voetbalheld zelf en anderen. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Untamed North America: Van zucht naar ziel. Laatste deel van een natuurserie over woeste natuur en de dieren, zoals de beren, de bizons en de elanden in de Verenigde Staten, Canada en Alaska. Ned.2, 1955-20.25u.

Uruzgan Kamp Holland. Docudrama over het ‘gewone leven’ van de zes militairen op missie in Uruzgan. Met helikopterpiloot Willem (26), boordschutter Dennis (21), boordschutter/chauffeur Ali (30), de militaire huisarts Albert (35) en Gwenda (26), een soldate die contacten met de plaatselijke bevolking onderhoudt. De zesde militair is Thijs (29), een rasechte optimist en wereldverbeteraar. Aflevering 1: Het vertrek. Ned. 2, 20.50-21.25u.

Dossier 2300: Afkickkliniek voor eetverslaafden. Tweede deel van serie over een afkickkliniek voor eetverslaafden, met onder anderen een man die elke avond vierentwintig Big Macs wegwerkte en een vrouw die de hele dag door pizza’s at. RTL 4, 22.55-23.55u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is zangeres Annie Schilder, die na haar tijd bij de popgroep BZN van 1976 tot 1984 een succesvolle solocarrière maakte. Zij vertelt o.m. over haar recent verschenen biografie Anny en ik. Muziekoptreden van The Beatles Revival Band. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Jazzpianist Michiel Borstlap praat over zijn muzikale samenwerking met de Canadese zanger en liedjesschrijver Gino Vanelli. Frits Barend over Johan Cruijff. Tafelheer Hugo Borst. Ned.3, 19.25-20.30u.

Pauw en Witteman. Gast is onder anderen de auteur A.F.Th van der Heijden. Hij vertelt over zijn nieuwe roman Het Schervengericht, waarin hij filmregisseur Roman Polanski in één gevangenis plaatst met Charlie Manson, de moordenaar van zijn vrouw en ongeboren kind. Dit leidt tot een harde confrontatie, waarna een tocht begint langs de grillige randen van goed en kwaad. Ned.1, 23.15-0.05u.

amusement

KRO Detectives: Silent Witness. In Ghost, het eerste deel van de negende reeks uit de Engelse detectiveserie Silent Witness treedt een nieuwe patholoog-anatoom op, Nikki Alexander, die wordt gespeeld door Emilia Fox. Ned.1, 21.25-23.15u.

informatief

Car Wars: Mistaken Identity. Op stap met de Tactical Vehicle Crime Unit in Manchester, die bestaat uit 24 man in onopvallende, opgevoerde auto’s. Zij concentreren zich op de bendes die auto’s stelen en zware misdaden plegen. BBC 1, 21.30-22.00u.

ARD-exclusiev: Zum Papa nur am Wochenende - Kleine Pendler auf Deutschland-tour. In Duitsland worden 3 miljoen kinderen alleen door de vader of moeder opgevoed na een scheiding. Een aantal van hen reist in het weekend per trein of vliegtuig vaak honderden kilometers om toch even bij de andere ouder te zijn. ARD, 21.45-22.15u.

Profiel: Een jeugdbende, veertien jaar later. Ze waren de schrik van de Utrechtse wijk Zuilen. Een groep Marokkaanse tieners met weinig toekomstperspectief. Nu zijn ze rond de dertig. Wat is er van deze eerste generatie Marokkaanse probleemjongeren geworden? Ned.2, 22.50-23.30u.

Cinema.nl. Milos Forman over zijn nieuwste film Goya’s Ghosts , gesprek met regisseur Koen Mortier over zijn verfilming van Herman Brusselmans boek Ex drummer; Sophie Hilbrand vertelt over een scène die haar bijbleef uit de film Happiness. Verder een portret van de film en fotokunstenaars, vader en zoon, De Nooijer, artists in focus op de Biennale van het Filmmuseum. Ned.2, 23.35-0.05u.

sport

NOS UEFA Champions League. Voorbeschouwing van de voetbalwedstrijd tussen Liverpool en PSV, met in de pauze een voorlopige analyse, een nabeschouwing en samenvattingen van andere gespeelde wedstrijden. Ned.3, 20.00-22.40u.

Cricket. Verslag van de wedstrijden om de wereldbeker in West-Indië. BBC 1, 0.25-1.25u.