Televisie Film van de dag

Mulholland Drive. De Belgen pakken deze week uit met twee films van David Lynch. Vrijdag wordt Lost Highway uitgezonden, vandaag Mulholland Drive. Deze film draait om twee vrouwen, de archetypische blonde en donkere actrice (Naomi Watts en Laura Elena Harring). De laatste heeft geheugenverlies en samen gaan ze op zoek naar haar verleden. De film gaat ook over een debuterend regisseur die door de maffia onder druk wordt gezet de keuze van zijn actrice voor de hoofdrol te heroverwegen. Droom, werkelijkheid, verleden en toekomst zijn bij Lynch geen gescheiden sectoren. De mysterieuze plot wordt bij elkaar gehouden door zijn sublieme stijlgevoel. Lynch kan als geen ander een onheilspellende sfeer neerzetten, waarbij camerabewegingen, expressief kleurgebruik en de muziek van componist Angelo Badalamenti de nachtmerrie nog eens onderstrepen. (David Lynch, 2001, VS/F), België 2, 20.50-23.15u.

André Waardenburg