Sullige Angels

Vier motorduivels knetteren de straat op. Begroeten elkaar ruig. Een duwt zijn knokkels tegen die van de ander. De ander verliest de macht over zijn stuur en zigzagt over de berm. Oef, zegt hij, dat ging maar net goed. En dan knalt hij tegen een boom. Het is William H. Macy in een vertrouwde rol als stuntel. Eigenlijk zijn ze allevier stuntels, de stadsjongens die in hun vrije tijd voor motorbende Wild Hogs spelen. Ze leven voor hun werk, krijgen geen respect van hun kinderen, maar wel een grote mond van hun vrouwen. Daarom besluiten de vier - topcast Macy, John Travolta, Will Ferrer, Martin Lawrence - een onvervalste roadtrip te maken naar de westkust. Mobieltjes weg, slapen in de buitenlucht. Onderweg leren ze natuurlijk wat vriendschap is, eerlijkheid, respect en zelfs liefde. Wild Hogs is erg voorspelbaar, met veel homofobe grappen en grappen over Hell`s Angels, maar hier en daar toch ook echt leuk. BB

Wild Hogs. Regie: Walt Becker. Met: William H. Macy, John Travolta, Will Ferrer, Martin Lawrence, Ray Liotta, Marisa Tomei. In: 72 bioscopen.