Religie

Het debat tussen de verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland lijkt zich opnieuw te verscherpen. Het wederzijds begrip neemt af. De Stichting Interreligieus Dialoog uit Nijmegen probeert dit met haar website tegen te gaan. De stichting wil de dialoog tussen alle gelovigen bevorderen. Op de site Interreligieuze Werkplaats zijn nieuwtjes, agenda-items, links, boekrecensies en downloads te vinden. Maar ook voor overtuigde atheïsten is de website informatief en handig. Bijvoorbeeld als je wetenschappelijk in het verschijnsel interreligie of interreligieuze communicatie bent geïnteresseerd. Zo is op de Interreligieuze Werkplaats een wegwijzer geplaatst met tientallen adressen van organisaties en initiatieven die iets te maken hebben met interreligie, in combinatie met spiritualiteit, politiek, welzijn of onderwijs. En voor de absolute reli-leken is er een overzicht te vinden van religieuze feestdagen.

Meer informatie op www.interreligieuze-werkplaats.nl