Recordscore Man United tegen Roma

Met een 7-1 zege tegen AS Roma heeft Manchester United zich gisteren geplaatst voor de halve finale van de Champions League voetbal. Het was de grootste zege ooit in de knock-outfase in het toernooi.

Manchester United moest op Old Trafford een 2-1 achterstand uit de eerste wedstrijd goedmaken. De leider uit de Premier League startte fel en had de achterstand binnen twintig minuten al omgebogen in een voorsprong. Door doelpunten van Michael Carrick, Alan Smith en Wayne Rooney stond het snel 3-0. Manchester United, geïnspireerd door een uitstekend spelende Cristiano Ronaldo, scoorde nog vier keer. Ronaldo zelf (twee), nog eens Carrick en Patrice Evra zorgden voor de goals, terwijl Daniele De Rossi voor AS Roma de eer mocht redden.

Ook Chelsea, de nummer twee uit de Engelse competitie, heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd. Dankzij een doelpunt van de Ghanese middenvelder Michael Essien in de laatste minuut won het bij Valencia met 2-1. De eerste wedstrijd op Stamford Bridge was in 1-1 geëindigd. Nadat Fernando Morientes de Spaanse club op voorsprong had gebracht en Andrei Sjevtsjenko voor de gelijkmaker had gezorgd, leek de return uit te draaien op verlengingen. Essien besliste er anders over.

Chelsea speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Liverpool en PSV. Als Liverpool, zoals verwacht, doorstoot, staat zeker één Engelse club in de finale van de Champions League. Ook in 2005 (Liverpool, winnaar) en vorig jaar (Arsenal, verloren van Barcelona) stond een Engelse club in de finale.

Manchester United speelt de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Bayern München en AC Milan. De wedstrijd vorige week in Guisseppe Meazza eindigde in 2-2.