Radio Voorkeur

Kunststof. Regisseur Koen Mortier vertelt over zijn film Ex-drummer, waarmee hij bijna een Tiger Award in de wacht sleepte. De film, naar een boek van Herman Brusselmans, draait om drie ‘gehandicapte’ jongens die een drummer zoeken voor hun band. Ze vinden hem in schrijver Dries, die als experiment wil afdalen naar de onderkant van de samenleving. Dries blijkt een gewetenloze manipulator. Radio1, 19.04-20.04u.

Desmet live. De journaliste Corine de Vries vertelt over haar boek Dansen in een Strafkamp, waarin zij haar ervaringen beschrijft als correspondent voor de Volkskrant in Moskou, van 2002 tot 2006. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. De freelance journaliste Femke van Zeijl, voorzitter van de Stichting Vrouw & Media, die deze woensdag haar 25-jarig bestaan viert, praat over vrouwen als de toekomst van journalistiek, auteur Johan de Boose bespreekt De rokken van de ui van Günther Grass. Verder onder meer een gesprek met de schilder Dave Meijer over het Zeeuwse landschap waar hij woont en werkt. Concertzender 20.02-22.02u.