Onstuimige golven in Latijns-Amerika

Onstuimige golven in Latijns-Amerika Acapulco, 11 april. Toeristen in het Mexicaanse vakantieoord Acapulco proberen het inkomende zeewater te trotseren. De westkust van Mexico heeft deze week te maken met een ongewoon hevige golfslag als gevolg van een zware storm die volgens de Amerikaanse weerdiensten vorige week over duizenden kilometers kustlijn huishield. Wetenschappers waarschuwen dat stijgende temperaturen vaker zware stormen zullen teweegbrengen die de kusten van Latijns-Amerika zullen teisteren en ook de toeristenindustrie een ander aanzien zullen geven. Foto AP Tourists try to protect themselves after a strong wave hit the resort city of Acapulco, Mexico, Monday, April 9, 2007. The unusual waves could be the result of swells just reaching some Pacific coasts from a powerful storm that occurred last week off the western coast of South America, thousands of miles to the south, according to the U.S. National Weather Service. Scientists have warned that rising global temperatures may produce stronger and more frequent storms that will affect coastal cities in Latin America and could change the face of tourism.(AP Photo) Associated Press