Manchester United en Chelsea in halve finale

Manchester United en Chelsea hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finale van de Champions League. United versloeg in eigen stadion overtuigend AS Roma met 7-1, nadat de ploeg vorige week in Rome met 2-1 had verloren. Chelsea won uit met 2-1 van Valencia, nadat het thuis nog 1-1 had gespeeld. Essien maakte na een langdurig Londens offensief in de laatste minuut de winnende treffer.

Valencia nam na een half uur een 1-0 voorsprong. Maker van het doelpunt was spits Morientes. Hij gleed de bal in het doel na een voorzet van Joaquin. Chelsea was vlak voor rust al dicht bij de gelijkmaker. Drogba kopte de bal in de bovenhoek, maar Valencia-doelman Canizares redde met een fraaie duik.

Sjevtsjenko, de al een heel seizoen teleurstellende topscorer van Chelsea, bracht de stand zeven minuten na rust toch in evenwicht: 1-1. Daardoor was na de 1-1 in Londen de totaalstand weer gelijk. Essien schoot in de slotfase zijn ploeg naar de halve finale, waarin ze stuit op de winnaar van de kwartfinale Liverpool-PSV (eerste wedstrijd 3-0).

Manchester United speelt in de halve finale tegen de winnaar van Bayern München-AC Milan (eerste wedstrijd 2-2). Manager Ferguson was er vooraf vast van overtuigd dat zijn ploeg de Italiaanse voorsprong teniet zou doen. Hij miste Scholes wegens een schorsing, doordat deze in Rome een rode kaart had gekregen, maar veel maakte dat niet uit. United startte fel, met Ronaldo en Giggs op de vleugels als gangmakers.

Ondanks enkele tegenstoten van AS Roma, met schoten van Totti, Pizarro en Vucinic, had Manchester United al binnen twintig minuten een 3-0 voorsprong opgebouwd. Na elf minuten scoorde middenvelder Carrick met een schot vanaf de rand van het strafschopgebeid na een rush van de vaak ongrijpbare Ronaldo. Zes minuten later vond Smith het doel na een fraaie aanval, met de uitblinkende Giggs als aangever. Giggs stelde kort daarop Rooney in staat 3-0 aan te tekenen.

Net voor rust bracht Ronaldo de stand op 4-0. Hij maakte in de 49ste minuut zijn tweede goal: 5-0. Evenals Carrick in de 60ste minuut: 6-0. De Rossi scoorde tegen, 6-1, waarna Evra de zevende treffer voor de koploper van Premier League maakte.

Volg de Champions League op www.uefa.com/matchcentre