`Hot Fuzz`, leuke `Die-Hard`parodie

Als je Peter Jackson, Cate Blanchett en Timothy Dalton, en nog een hele reeks Engelse top-acteurs kunt casten in je derde speelfilm, heb je beslist iets goed gedaan. In het geval van schrijver/regisseur Edgar Wright is dat Shaun of the Dead, de romantische zombieparodie die in 2004 een onverwachte hit werd. Hot Fuzz is Shaun of the Dead , maar dan voor het genre Lethal Weapon en Die Hard. Gering houvast biedt de plot over twee top-cops (medeschrijver Pegg en mede-Shaun of the Dead-ster Nick Frost) die door hun superieuren naar Agatha Christie-land worden verbannen, waar ze prompt een moordenaar op het spoor komen. Welnee, denken plattelandsagentjes Jim Broadbent, Paddy Considine en Rafe Spall. Hier? In Sandford? Dat al drie keer op rij tot Dorp van het Jaar verkozen is? Aangezien agent Pegg al zijn kennis van politiewerk heeft opgedaan uit de films van Michael Bay (Bad Boys, Armageddon) kan een finale in grootse Hollywoodstijl niet uitblijven. DL

Hot Fuzz. Regie: Edgar Wright. Met: Simon Pegg, Nick Frost, Timothy Dalton, Paddy Considine, Cate Blanchett, Steve Coogan. In: 49 bioscopen.