Benítez waarschuwt Liverpool voor onderschatting PSV

LIVERPOOL. Liverpool-manager Rafael Benítez heeft zijn team aan de vooravond van de kwartfinale in de Champions League tegen PSV gewaarschuwd voor onderschatting. De statistieken geven PSV nochtans weinig kans. Nooit eerder bereikte een team de volgende ronde in de Champions League nadat het de heenwedstrijd op eigen veld met 3-0 had verloren. Om zijn elftal op scherp te zetten, wijst Benítez naar de Champions-Leaguefinale van 2005, toen Liverpool en AC Milan om de eindzege streden. ”We weten dat je in de Champions League na een 3-0 achterstand kan terugkomen”, sprak de Spaanse coach. ”Dat hebben wij twee jaar geleden zelf aangetoond.” The Reds kwamen in Istanbul met 3-0 achter, maar slaagden er nog in op gelijke hoogte te komen. Vervolgens won Liverpool de strafschoppenserie én de hoofdprijs. ”We moeten voorzichtig zijn. Deze duels kunnen gevaarlijk zijn”, meende Benítez. PSV-trainer Ronald Koeman sprak zijn twijfel uit over de fitheid van drie spelers, maar wilde hun namen niet noemen. ”Woensdag beslissen we over hun inzetbaarheid.” In de spelersgroep had Koeman noodgedwongen al drie jeugdspelers opgenomen omdat de trainer geen beroep kan doen op acht potentiële basisspelers (Kromkamp, Alcides, Reiziger, Méndez, Afellay, Zeefuik, De Jong en Alex).