‘And it burns, burns, burns’

De houten woning in Hendersonville (Tennessee) van Johnny Cash, de in 2003 overleden Amerikaanse countryzanger, is gisteren volledig afgebrand. Het enige dat is overgebleven is een aantal schoorstenen. Cash leefde, samen met zijn vrouw June Carter, van 1968 tot aan zijn dood in het huis.

De woning was recent gekocht door zanger Barry Gibb van de Bee Gees, die het liet verbouwen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Wel is bekend dat het vuur zich snel kon verspreiden omdat er onlangs een licht ontvlambare beschermlaag op het hout was aangebracht.

Buren betreuren het verlies van de woning. Volgens countryzanger en buurman Marty Stuart had het huis een grote historische waarde. „Iedereen kwam er over de vloer, van Billy Graham tot Bob Dylan.” Een andere buurman, gospelzanger Richard Sterban van The Oak Ridge Boys, zei tegen een journalist van AP dat „het aan de goede Heer te danken was dat alleen het huis van Johnny in vlammen is opgegaan.”

Het verlies van het huis betekent een zware slag voor Gibbs die „trots” was op de aankoop en het wilde opknappen „om de nagedachtenis van Cash hoog te houden”. Fans zullen met een wrange bijsmaak aan het refrein denken van Ring of Fire, het beroemde nummer van Cash uit 1963.