Al Gore geeft concert op Zuidpool

Geen modderglijbanen, peuken of wegwerp-dienblaadjes. Nee, niet meer dan een „voetafdruk” in de ongerepte sneeuw moet achteraf herinneren aan een van de Live Earth-concerten die Al Gore op 7 juli houdt op een opmerkelijke locatie: de Zuidpool.

„Antarctica wordt niet geschaad”, benadrukt Live Earth-voorlichter Yusef Robb telefonisch. Voor details over de programmering of ticketverkoop is het nog „te vroeg”. Wel zegt Robb raadselachtig dat de laatste boot van de Zuidpool „twee maanden geleden is vertrokken” en het „geen ‘Wembley’ wordt. „Opwarming van de aarde is een probleem. Voor de rijken in Holland, de armen in Afrika. Dát laten we zien.”

De andere Live Earth-concerten op 7 juli zijn in New Jersey, Sjanghai, Sydney, Johannesburg, Rio de Janeiro Tokio en Londen. Grote namen in het Wembley-stadion zijn Madonna, de Red Hot Chili Peppers en Duran Duran. Live Earth hoopt wereldwijd één miljoen bezoekers te trekken. (NRC)