Al bijna dertig jaar een begrip in pianokringen

Volgens de eigen website heeft familiebedrijf G&R Removals de ruimste ervaring – namelijk sinds 1968 – met het verhuizen van piano’s van heel het Verenigd Koninkrijk. Ervaren en professionele medewerkers rijden elke week honderden piano’s door de Britse eilanden en de rest van Europa.

Maar soms gaat het mis. Zoals gisteren in het Engelse Sandyway, met deze Bösendorfer van ruim 65.000 euro. Penny Adie was verlamd van schrik toen ze zag dat de verhuizers bij het uitladen de controle over haar vleugel verloren. Adie’s Two Moors Festival had twee jaar gespaard voor de aanschaf ervan. De Bösendorfer moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. „We weten nog niet hoe het binnenwerk eruitziet”, zei Adie tegen AP. Ze maakte zelf deze foto.

Het Two Moors Festival bestaat sinds 2001, en was bedoeld om toeristen te trekken naar de streken Dartmoor en Exmoor, die toen te lijden hadden onder een uitbraak van mond- en klauwzeer onder het vee. Tegenwoordig bezoeken elk jaar zo’n vijfduizend mensen de klassieke concerten, die gehouden worden in diverse plattelandskerkjes in de omgeving.