Al bijna dertig jaar een begrip in pianokringen

Al bijna dertig jaar een begrip in pianokringen Door een onzer redacteuren Rotterdam. Volgens de eigen website heeft familiebedrijf G&R Removals de ruimste ervaring – namelijk sinds 1968 – met het verhuizen van piano’s van heel het Verenigd Koninkrijk. Ervaren en professionele medewerkers rijden elke week honderden piano’s door de Britse eilanden en de rest van Europa. Maar soms gaat het mis. Zoals gisteren in het Engelse Sandyway, met deze Bösendorfer van ruim 65.000 euro. Penny Adie was verlamd van schrik toen ze zag dat de verhuizers bij het uitladen de controle over haar vleugel verloren. Adie’s Two Moors Festival had twee jaar gespaard voor de aanschaf ervan. De Bösendorfer moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. „We weten nog niet hoe het binnenwerk eruitziet”, zei Adie tegen AP. Ze maakte zelf deze foto. Het Two Moors Festival bestaat sinds 2001, en was bedoeld om toeristen te trekken naar de streken Dartmoor en Exmoor, die toen te lijden hadden onder een uitbraak van mond- en klauwzeer onder het vee. Tegenwoordig bezoeken elk jaar zo’n vijfduizend mensen de klassieke concerten, die gehouden worden in diverse plattelandskerkjes in de omgeving. Foto AP, Penny Adie Piano movers react after a Bosendorfer grand piano, in foreground, valued at 45,000 pounds (US$88750, euro66050 ) crashed to the ground after being unloaded from a lorry Tuesday, April 10, 2007 in Sandyway, England. Fundraisers for the Two Moors Festival saved for two years to raise the cash needed to buy the Bosendorfer piano, which they say is considered the Rolls-Royce of pianos. The festival's artistic director Penny Adie, said she was was left 'numb' as she witnessed it crashing to the ground. The Two Moors Festival was set up in 2001 in the wake of the foot and mouth crisis to bring tourists back to Dartmoor and Exmoor and now up to 5,000 people attend concerts at rural churches in Devon and Somerset. Adie, does not yet know the full extent of the damage but fears it may be a write-off. "We don't know what it will be like inside," she said.(AP Photo/Penny Adie/PA) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE ** Associated Press

Volgens de eigen website heeft familiebedrijf G&R Removals de ruimste ervaring – namelijk sinds 1968 – met het verhuizen van piano’s van heel het Verenigd Koninkrijk. Ervaren en professionele medewerkers rijden elke week honderden piano’s door de Britse eilanden en de rest van Europa.

Maar soms gaat het mis. Zoals gisteren in het Engelse Sandyway, met deze Bösendorfer van ruim 65.000 euro. Penny Adie was verlamd van schrik toen ze zag dat de verhuizers bij het uitladen de controle over haar vleugel verloren. Adie’s Two Moors Festival had twee jaar gespaard voor de aanschaf ervan. De Bösendorfer moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. „We weten nog niet hoe het binnenwerk eruitziet”, zei Adie tegen AP. Ze maakte zelf deze foto.

Het Two Moors Festival bestaat sinds 2001, en was bedoeld om toeristen te trekken naar de streken Dartmoor en Exmoor, die toen te lijden hadden onder een uitbraak van mond- en klauwzeer onder het vee. Tegenwoordig bezoeken elk jaar zo’n vijfduizend mensen de klassieke concerten, die gehouden worden in diverse plattelandskerkjes in de omgeving.